Wheels on Tour goes

Scotland

Reisverslag 31 mei t/m 8 juni 2018 en 30 mei t/m 7 juni 2019

Previous slide
Next slide
Logo schotland 2019 wheels on tour

"We hebben alleen maar positieve feedback. We hebben een fantastische week gehad en heel veel gezien. De organisatie was top. Na een dag rijden en moe aankomen stond de organisatie ons op te wachten en was het ontvangst feestelijk met een doedelzakspeler, dit hebben wij als zeer prettig ervaren. De maaltijden waren top geregeld en de dranken erbij erg lekker. De hotels en restaurants divers maar allemaal uniek in zijn soort en super gastvrij."

"We komen op wegen en plaatsen waar we normaal niet zouden komen. Alles is super geregeld met een topteam van Wheels on Tour."

"Compleet, zorgeloos en avontuurlijk rijden door prachtige en afwisselende landschappen. "

"De hele reis was heel erg goed georganiseerd. Vanwege de sfeer, gezelligheid, de persoonlijke "touch", aandacht, zorg en oog voor detail; kortom het ideale reis/vakantiegevoel."

"Heel toegankelijk en no nonsens mederijders, Wheels on tour is avontuurlijk en ontspannend tegelijk."

"Perfecte en hartverwarmende organisatie, waarbij geen enkel detail over het hoofd wordt gezien! "

"Een sportieve ontdekkingstocht gecombineerd met de uitdagingen van rally rijden in classic cars."

Previous
Next

Deze prachtige roadtrip hebben we inmiddels 2 keer gemaakt, in 2018 met 30 equipes en in 2019 met 20 equipes. De ontvangst was in IJmuiden waar we op donderdagmiddag de ferry hebben genomen voor de overtocht naar Newcastle. De volgende dag volgen we een deel van de historische Hadrian’s Wall, een route door het lieflijke Zuid-Engeland vol romantische weiden en bloeiende rododendrons.

We doorkruisen het Galloway Forest Park en vervolgen onze weg richting de indrukwekkende meren van de Trossachs. Onderweg nemen we de tijd voor een rondleiding bij Auchentoshan, een bekende whisky distilleerderij vlakbij Glasgow.

We hebben een bijzonder verrassing voor onze mannelijke deelnemers, op de 2e avond ligt er voor iedereen een Schotse kilt klaar die op hun hotelkamer. Deze wordt vol trots door alle mannen gedragen tijdens het diner!

Het landschap veranderd als we meer richting het Noorden rijden, het wordt ruiger en ongerepter en de natuur staat vol in bloei met gele brem. Hoogtepunt van deze reis is dag 6, hier rijden we de smalste en hoogste weg van Schotland naar Applecross. Het uitzicht is adembenemend, het lijkt alsof je aan het einde van de wereld bent gekomen. De laatste paar dagen rijden we door het binnenland weer zuidwaarts, door Cairngorms National Park en de skigebieden van Lecht. We passeren diverse kastelen, waar we tevens overnachten, lunchen en dineren. De laatste avond verblijven we in Melville Castle waar dit kasteelhotel prive voor ons is gereserveerd en we een fantastische feestavond beleven. Op de laatste dag rijden we via Kielder Forrest Engeland weer in en vertrekken we einde van de middag met de ferry terug naar IJmuiden.

Deze reis werd gewaardeerd in 2018 met een 8,9
4.5/5
Deze reis werd gewaardeerd in 2019 met een 9,1
4.6/5