Wheels on Tour goes

Scotland

Reisverslag 16 t/m 24 juni 2023

Previous slide
Next slide
Logo schotland 2023 metPeebles wheels on tour (Klein)

"Alles was een hoogtepunt! De trip op zich, de wegen waar we langsreden. Mooie afwisseling van wat er te zien valt in Schotland. De vlucht met het watervliegtuig was geweldig. "

"Een en al plezier van de trip over veel interessante wegen in een supermooi landschap, een mooie mix van uit te voeren route instructies en zoekopdrachten. "

"De route die we reden was prachtig. Maar alles erom heen (hotels, gezamenlijke borrels en diner, de hele organisatie) ondersteunde deze ervaring."

"Landschapsmatig was het één groot hoogtepunt, met als uitschieter Applecross. Loch Lomond en de watervliegtuigtrip horen ook in de lijst hoogtepunten"

"Kort maar krachtig; iedere dag overtrof onze verwachtingen zowel de route als hotels en diners. Het gezelschap is ook een onderdeel van hoogtepunten, veel toffe mensen en 99% no nonsense. "

"Het was de reis waar ik al 20 jaar van droomde en dankzij jullie geweldige gevoel voor beleving en organisatie heeft hij ook nog al mijn verwachtingen overtroffen. Kan niet wachten op de volgende rally!"

"Fantastische road-trip met prachtige routes en hotels. En veel bijzondere en speciale momenten die je nooit vergeet."

Previous
Next

Van 16 t/m 24 juni hebben wij met 20 prachtige auto’s een geweldige roadtrip gereden door het Schotse landschap. Onze start was in IJmuiden waar we met de nachtboot zijn overgevaren naar New Castle. In 7 dagen hebben we een geweldige tocht gemaakt met relatief heel mooi weer en natuurlijk af en toe een Schots regenbuitje. Het eerste hotel was in Peebles, waar we allemaal traditioneel werden ontvangen door een doedelzakspeler en we in de avond een rondleiding kregen in de Gin distillery van het hotel. Onze route ging verder via Glasgow waar we overnacht hebben in een schitterend kasteel aan de Trossachs. Hier hadden we een klein watervliegtuigje geboekt waarmee een deel van de groep een indrukwekkende vlucht heeft gemaakt. Onze route ging verder naar Oban, met onderweg een authentieke Schotse lunch met heerlijke oesters. In Oban overnachten we in een gezellig Boutique hotel en waren alle deelnemers de avond vrij om zelf uit eten te gaan.

Daarna vertrokken we richting het Noorden, een zeer spectaculaire (lange) dag door het bergachtige gebeid van de Five Sisters of Kintail en over Applecross. Deze dag reden we ook een deel van de beroemde North Coast 500 route. Na een overnachting in Inverness reden we weer zuidwaarts door de Schotse Hooglanden over een prachtige route door het Cairngorms National Park. Het uitgestrekte gebied bestaat uit hoge bergen en vele heuvels die veel weg hebben van een gigantische lappendeken. Na een bezoek aan Aberfeldy (whiskey) Distillery finishen we in hartje Edinburgh in het geweldige Virgin Hotel. Voor alle deelnemers een ervaring om nooit te vergeten.

Deze reis werd gewaardeerd met een 9,5
4.7/5