Wheels on Tour goes

Austria

Reisverslag 11 t/m 18 september 2020

Previous slide
Next slide
Logo Austria 2020 wheels on tour (Large)

"De enige zorg die je bij Wheels on Tour hebt is dat je zelf in je klassieker van A naar B moet rijden!!"

"Volgens mij heb ik al te veel gezegd, wij hebben een heerlijke vakantie gehad, klaar! "

"Iedere dag was anders, we hebben genoten van alle verschillende bergpassen en het geweldige weer. "

"De hotels waren deze reis allemaal zo verschillend en zeker 5 sterren waard, het is alleen zo jammer dat we er zo weinig zijn."

"Ons hoogtepunt was zeker de Passo di Gavia, supersmal en steil en een prachtig uitzicht bovenop. "

"Het was (alweer) tot in detail perfect in orde!"

"Service en empathie is alles. Dat hebben jullie en dan ook nog veel gezelligheid!"

Previous
Next

Op vrijdagmiddag 10 september ontvangen wij de 27 deelnemende equipes in een typisch Oostenrijks hotel in Wals. De volgende ochtend verzamelen we bij Hangar 7, een indrukwekkend museum van Red Bull in Salzburg. Vandaar uit rijden we een prachtige route rondom het merengebied Salzkammergut, ook wel het Oostenrijkse “Lake District” genoemd.  We passeren het bekende stadje Hallstatt en genieten van de rust en ruimte van het zuivere frisse landschap van de bergmeren. De finish is bij hotel Schloss Pichlarn, een romantisch sprookjesachtig Oostenrijks kasteelhotel aan de voet van het bergmassief Grimming. Op zaterdag trotseren we onze eerste grote bergpas, de Großglockner Hochalpenstraße. Deze panoramische autoroute staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de mooie uitzichten op meer dan 37 bergtoppen en diverse gletsjers rondom. In 36 haarspeldbochten rijd je omhoog, een fenomenale weg die je zeker 1 keer in je leven gereden moet hebben.

We verblijven 2 nachten in Grandhotel Lienz en rijden vandaar uit een dag door het Sloveense Alpengebied en Nationale park “Triglav”. Hier is het hoogtepunt de Vrsic-pas, de hoogste pas van Slovenië (1600 mtr) met 50 haarspeldbochten en stijgingspercentages van 25%. Deze omgeving wordt gekenmerkt door mooie contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren. Onze weg vervolgt de volgende dag door de Italiaanse Dolomieten, een waanzinnig route vol ruige natuur, kleine smalle weggetjes, pittige bochten en vele Italiaanse bergdorpjes. We overnachten vlakbij Merano in het dal van Val Venosta, wat bekend staat om haar duizenden wijngaarden en appelbomen. In het bijzondere Arosea Life Balance hotel verblijven we wederom 2 nachten.

Op dinsdag rijden we een zeer spectaculaire route met 2 bekende bergpassen, de zeer smalle en fantastische Passo di Gavia en de bekende Stelviopas tot een hoogte van 2.758 meter. Dit wordt voor de deelnemers een dag om nooit te vergeten! De laatste 2 dagen rijden we terug via de Achensee en de donkere bossen van het Duitse Beieren om te finishen bij het chique Kempinsky hotel in Berchtesgaden. Daar genieten we van een laatste feestelijke avond met een heerlijk diner en de prijsuitreiking van het klassement.

Deze reis is uniek geweest in alle opvattingen, het was een aaneenschakeling van natuurwonderen, verborgen bergkloven met idyllische beekjes en onwerkelijk mooie berglandschappen zo ver het oog reikt. Omdat we door zoveel verschillende gebieden zijn gereden was iedere dag anders qua natuur en omgeving. We hebben alleen maar prachtig zonnig weer gehad, het geluk was echt met ons want de week erna viel er alweer sneeuw in de hogere gebieden. Om deze reis te maken in tijden van Corona is ook uniek, het blijft een veilige manier van reizen om samen met je partner in je eigen klassieker een roadtrip te maken. Wij kijken terug op een week om nooit te vergeten en gaan zeker nog eens terug naar deze omgeving.

Deze reis werd gewaardeerd met een 9,4
4.7/5