Wheels on Tour goes

Budapest

Reisverslag 19 t/m 28 september 2018

Previous slide
Next slide
Logo Lex goes Budapest 2018 wheels on tour def 2

"Tijdens deze reis mooie, charmante en interessante steden gezien en geproefd, afgewisseld door mooi en soms bijzonder prachtig landschap in een voor ons onbekend gebied. Aanbeveling voor Wheels on Tour: alles in tot in de puntjes verzorgd, goed georganiseerd en aan alles is gedacht!"

"De sfeer, de ritten en de gezelligheid. Aanbeveling is de professionaliteit van de organisatie."

"Doorgaan zo, jullie doen iets bijzonders en kunnen dat nog verder fijn slijpen."

"Dat alles goed georganiseerd is, je hoeft niets te regelen, en ziet landschappen en landen die je anders niet zo snel bezoekt."

"Perfecte organisatie en boeiend reisgebied. "

"Proficiat, het was onze eerste reis met jullie organisatie, wij zijn super tevreden."

Previous
Next

In het najaar van 2018 zijn we met 21 equipes van Wenen naar Budapest gereden en daarna via Slowakije weer terug naar Wenen. De start was vlakbij het vliegveld waar de auto’s klaarstonden om direct de roadtrip te starten. We rijden eerst een deel door Oostenrijk en vervolgen onze weg door het Hongaarse landschap richting het tropische Balatonmeer. Dit grootste meer van Hongarije is een populaire badplaats en tijdens ons bezoek was het ook zonnig genoeg om te genieten van de boulevard en haar terrasjes. Op vrijdag arriveren we in Budapest, waar we slapen in het Kempinsky hotel in het centrum van de stad. Op zaterdag is het een vrije dag en maken we met een deel van de groep en een Nederlandse gids een historische wandeling. Op zondag rijden we een korte route de stad uit naar VargaTanya, een bekende Hongaarse boerderij vol traditie en een fantastische paardenshow.

Het 2e deel van de route brengt ons door de bergen van Slowakije in Viglas. Dit hotel ligt boven op een berg en de omgeving was vroeger een favoriete plek voor veel koningen om te jagen. We hebben een fantastische borrel met lokale schnapps en een geweldige band in de bar van het hotel. De dagen erna rijden we door de bergen met vele haarspeldbochten en onbetaalbare uitzichten. Via Bratislava rijden we terug naar Wenen waar we de auto’s laden net buiten de stad en overnachten in het “Grand Ferdinand”. Hier genieten van ons laatste feestelijke diner met prijsuitreiking en vliegen we de volgende dag weer naar huis.

Deze reis werd gewaardeerd met een 8,1
4.2/5