Wheels on Tour goes

Iceland

Reisverslag 4 t/m 14 september 2019

Previous slide
Next slide
Logo Iceland 2019 wheels on tour

"Het roadbook was uitstekend! Duidelijke reisomschrijvingen per dag met daarin beschreven wat de highlights zijn. Ook de vormgeving is prachtig. De bol-pijl zo goed als foutloos, echt goed gedaan, ook met de route ingetekend op de kaart."

"De excursies bij het ijsschotsenmeer en onder de gletsjer waren zeer speciaal. IJsland zelf was een bijzondere ervaring met je eigen klassieker."

"Iedere dag was weer anders en verrassend, wij hebben onze ogen uitgekeken en genoten van iedere minuut!"

"Wij vonden het een Top beleving, onvergetelijk!"

"Wat een ervaring om met onze eigen klassieker over dit bijzondere eiland te rijden, wij vielen van de een in de andere verbazing en hadden deze reis nooit willen missen."

Previous
Next

Dit fantastische avontuur hebben wij gereden met 33 equipes in het najaar van 2019. Er zijn niet zoveel plekken op de wereld waar de landschappen zo imposant en verschillend zijn als op IJsland. Hier vind je gletsjers, spuitende geisers, thermale baden, borrelende zwavelputten, bruisende watervallen, drijvende ijsbergen rokende vulkanen en maanlandschappen van lava. Kortom, een roadtrip die op ieders bucketlist staat en een reis om van te dromen. Wij rijden het hele eiland rond in 10 dagen met iedere dag andere hoogtepunten en bijzondere natuurverschijnselen.

Nadat de auto’s per boot naar IJsland zijn vervoerd vliegen wij met de deelnemers naar Reykjavik. De eerste nacht slapen we in het centrum van de stad in het chique Hotel Borg en hebben we een heerlijk diner met IJslandse specialiteiten. De volgende dag vetrekken we per touringcar naar de haven om de auto’s op te halen en rijden we “The Golden Circle”. Dit is vast een voorproefje van het natuurschoon van IJsland  en bezoeken we Pingvellir National Park, de grote Geyser en de Gulfoss waterval. Hierna trekken we richting het Oosten van IJsland waar we iedere uur verrast worden door ander natuur. Het maakt op alle deelnemers veel indruk hoe groot en weids dit land is, enorme vergezichten met hoge bergen, watervallen, grote stille zandvlaktes en groen bemoste lavavelden. Hoogtepunt is het zwarte lavastrand bij Vik met de kunstzinnige rotsformaties ontstaan door de vulkanische oorsprong van het eiland.

We overnachten in een schitterend hotel onderaan de Vatnajokull, dit is de grootse gletsjer van IJsland en is groter dan alle gletsjers in Noorwegen en de Alpen bij elkaar. De volgende gaan we op een bijzonder excursie en varen met een amfibievoertuig over het Jokalsarlon gletsjermeer. Hier drijven ijsschotsen in van 900 jaar oud, zij lijken wel kunst door de kristallen en duizenden soorten blauw. We trekken verder richting het noorden waar onze finish in Myvatn is. Een schitterend actief vulkanisch gebied vol geothermale bronnen, enorme vulkaankraters en overal stomende pluimen zwavelrook uit de grond. We bezoeken de kokende modderpoelen van Hverir en het indrukwekkend lavalabyrinth Dimmuborgir.

Op dag 6 gaan we op walvissafari, een spannende zoektocht op zee naar diverse soorten walvissen. Hierna trekken we aan de noordkant van het eiland door grote groene valleien en over hoge bergpassen richting het westen. Hier rijden we op de één na laatste dag over het schiereiland Snaefellsnes en zien natuurwonderen zoals de basaltformaties van Arnarstapi en Mount Kirkjufell, de meest gefotografeerde berg van IJsland  vanwege haar bijzondere vorm en ligging. Onze laatste excursie is “Into the Glacier” waar we op expeditie gaan en een wandeling maken onder de machtige Langjokull gletsjer. Na een vrije dag in Reijkjavik reizen we weer terug naar huis, met een onuitwisbare herinneringen aan dit bijzonder eiland.

Deze reis werd gewaardeerd met een 8,1
4.2/5