Wheels on Tour goes

Dutch

Reisverslag 24 t/m 27 september 2020

Previous slide
Next slide
Logo Dutch 2020 wheels on tour (Large)

"Wij waren zeer tevreden dat de organisatie steeds rekening heeft gehouden met de steeds veranderende Corona toestanden. !"

"Elke route was anders, de afwisseling vonden wij een meerwaarde"

"Zoals altijd volledige toewijding van het hele team.."

"Op het technische team hebben we zelf geen beroep op gedaan, maar we hebben wel heel positieve reactie gehoord van de pechvogels. Er werd zelfs assistentie geboden na het evenement op de weg naar huis."

"Het Post Plaza hotel in Leeuwarden was gezellig en authentiek, het Pillows in Zwolle had mooie kamers en sfeer, beiden een goede ligging in het centrum. "

"Het blijft bijzonder om in je eigen land door zoveel mooie natuur te rijden, ook het bezoeken van de steden was geweldig. Wij gaan zeker nog eens terug! "

Previous
Next

Deze weekendtrip stond origineel gepland in Juli 2020 maar hebben wij vanwege Corona doorgeschoven naar September in hetzelfde jaar. Vlak voor ons vertrek was het onmogelijk om in Amsterdam te starten omdat dit gebied door de hoge besmettingen op code rood was gevallen. We hebben snel gehandeld en de startlocatie aangepast naar Almere, waar we op donderdagavond verzamelen voor de ontvangst en ons eerste diner.

We rijden deze roadtrip met 29 equipes uit Nederland en België en we gaan op zoek naar de onontdekte schoonheid van Noord-Nederland. Op vrijdag starten we door de uitgestrekte Flevopolder, langs de “Batavia” in Lelystad en het vissersdorpje Urk. In de middag rijden we door het Friese merengebied wat bekend staat als het watersportparadijs van Nederland. We rijden door groene weilanden met schitterende uitzichten en passeren een aantal van de Friese elf steden. De finish is in de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, het klein Amsterdam van het Noorden, vol historische herenhuizen en sfeervolle grachten. We overnachten in hartje binnenstad bij het pas gerenoveerde unieke stadshotel Post-Plaza. Hier houden ze van het leven en koesteren ze de oude historie van dit pand, namelijk een voormalig postkantoor en bankgebouw.

Op zaterdag rijden we door de vlakke Friese weilanden en via kleine weggetjes naar Drenthe. Een prachtig bosrijk gebied vol ongerepte natuur, hartelijke mensen en authentieke brink- en esdorpen. We rijden een slingerende route door prachtige oerbossen, ruige heidevelden en een uitgestrekt beekdallandschap. Via gezellige dorpjes vervolgen we onze weg naar de kop van Overijssel. Hoogtepunt van vandaag is de route door het Nationaal Park “Weerribben-Wieden”. Een labyrint van plassen, meren, slootjes en mysterieus ogende moerasbossen. Aangekomen in Zwolle krijgen we een warm welkom in het luxe Pilllows boutique hotel, het nr. 1 hotel van deze Hanzestad. In de avond worden we verwend met een prachtig 6-gangen diner in het bijbehorende restaurant “Coperto Restobar”.

Op zondag rijden we door het “groene hart” van Nederland, dit is alweer de laatste dag van ons Hollandse avontuur. We ontdekken prachtige routes door de Veluwe, een groot natuurpark vol uitgestrekte paarse heidevelden en zandverstuivingen. De laatste etappe gaat over de Utrechtse Heuvelrug, vol eindeloze bossen en chique landhuizen en kastelen. Onze finish is bij het historische Kasteel Amerongen, waar we genieten van een heerlijke lange lunch en de prijzen uitreiken van het klassement.

Wij kijken terug op een prachtig weekend en zijn enorm blij dat we in deze Coronatijd onze deelnemende equipes een veilige mini-vakantie konden bieden. Volgend jaar gaan we voor onze weekendtrip naar de Franse Champagnestreek, we hopen op vele equipes die met hun klassieker weer meerijden op deze geweldige roadtrip.

Deze reis werd gewaardeerd met een 8,6
4.5/5