“Wij gaan via Wheels on Tour bijna jaarlijks mee op een van de rally’s, altijd bijzonder, altijd een verrassing, maar altijd van geweldige kwaliteit. Hun aandacht voor detail, het ontzorgen van een technisch team dat meereist tot de koffers die elke keer op je kamer worden gebracht, het is fantastisch en blijft speciaal. Dit jaar gaan we zelfs twee keer met hen mee, in het voorjaar naar Sicilië en later dit jaar naar Normandië. We staan elke keer te popelen om mee te gaan, de kennismakingsmiddag/avond in Waalwijk is een geweldige start en wakkert de voorpret nog meer aan. We hebben er weer zin in! “

Hans & Clasine Scheepers
Aston Martin DB5 – 1965

“Als je denkt bijna alles in het leven meegemaakt te hebben, heb je het mis. Althans, dat dachten wij…. Maya en ik hebben veel gemeenschappelijke interesses en zolang wij elkaar kennen zijn (klassieke) auto’s daar 1 van. Niet alleen auto’s zelf technisch in orde maken of zelfs restaureren, maar ook samen rijden wordt hoe langer hoe meer een mooie manier om de wereld te verkennen. En toen attendeerde onze burgervader ons op “Wheels on Tour”.  Bij het eerste openhartige gesprek met Liesbeth ontstond een geweldige klik mede omdat ze zo enthousiast was. Daarom besloten wij om onze eerste reis te boeken en wel naar Schotland: vakantie en rijden door een bijzonder stuk van de Wereld. Wat was dat een grandioze reis zeg!

Omdat dit voor ons de eerste keer was, waren we wat sceptisch om met 20 equipes, dus 40 personen op pad te gaan waarvan je niemand kent. Echter was de sfeer vanaf het eerste moment al meer dan goed. Wat “Wheels on Tour” heel goed doet is iedereen voor een langere reis uitnodigen om in een ongedwongen sfeer vooraf kennis met elkaar te laten maken. Tijdens deze “amuze” sessie word je al meegenomen en opgewarmd voor de toch zeer bijzondere reizen die ze iedere keer weer top in elkaar zetten. In Schotland bijvoorbeeld kom je op locaties waar je anders nooit komt en geen weet van hebt.  Kastelen, whisky distilleerderijen, lekker stukje vliegen, prachtige en bijzondere natuurgebieden en waanzinnige mooie Hotels, en dat allemaal met je eigen auto: dat maakt de reizen van “Wheels on tour” uniek. Je merkt de passie en gedrevenheid bij Lex en Liesbeth om niets aan het toeval over te laten en iedereen naar de zin te maken.

Waar we nu heen gaan? Tja… wie had dat ooit kunnen dromen zeg: Sicilië. 

Een unieke kans om met je eigen auto op dit bijzondere fraaie Italiaanse eiland te mogen rijden. Maar bovenal: samen genieten van de mooie wereld met je eigen wheels: “Wheels on Tour!”

Martin & Maya Schoonderbeek
Bentley GTC – 2016

“Wij hadden het genoegen om de voorbije jaren samen met Lex en Liesbeth de pittoreske dorpjes van de Moeselstreek te verkennen, van een champagnelunch te genieten bij Pommery, onbekend Friesland te ontdekken én flink rally te rijden op verlaten boswegen van de Ardennen. Kortom, voor ons was op tocht gaan met Wheels on Tour altijd een spannende belevenis, die dan nog eens elke avond eindigde met een culinair diner in een tophotel. Als je dan nog elke dag van de reis mag vertoeven tussen oude en nieuwe vrienden met eenzelfde passie voor classic cars kan de vakantie niet meer stuk.

Met de technische assistentie en geweldige bagageservice (noodzakelijk bij reizen met een rally Mini Cooper S uit 1968…) konden we ook altijd de volgende dag zorgeloos aan de start komen.  Af en toe wordt het relaxed cruisen door unieke landschappen ook afgewisseld met een pittige regularity proef, hetgeen voor ons altijd dubbel genieten is! Momenteel rommelen we wat in de oldtimercollectie, maar volgend jaar zoeken we graag nog eens plekje in onze drukke agenda voor alweer een nieuw avontuur met Lex en Liesbeth!”

Glenn van den Bosch & Charlotte Verheyen
Austin Mini Cooper S – 1969

“Onze eerste rally met Wheels on Tour was ’n korte trip naar ’t verrassende Luxemburg in 2018. Alles klopte gewoon; geweldige organisatie, prachtige routes, mooie hotels, heerlijke diners en ’n mooie club oldtimer/auto/rally liefhebbers bij elkaar. Kortom we waren verkocht! Vervolgens hebben we zowat ieder jaar een rally met Wheels on Tour gereden; na Luxemburg volgden Noord-Spanje, Zuid-Engeland, Griekenland, Noorwegen en Toscane, en al deze bestemmingen zijn echt aan te raden! In april 2024 gaan we naar Sicilië, waar we ook weer erg naar uitkijken.

Liesbeth en Lex weten je iedere keer weer opnieuw te verrassen met sfeervolle en bijzondere hotels op prachtige locaties en adembenemend mooie routes. De service van Wheels van Tour is fantastisch, van de zeer gedetailleerde routeboeken met uitgebreide toeristische omschrijving erbij tot de technische ondersteuning en bagage service toe. Tijdens de laatste rally’s is er iets meer ruimte in het programma gekomen voor een culturele of sportieve activiteit buiten het rijden om.
Zo hebben we op de Peleponnesos Olympia en Sparta bezocht, in Noorwegen een mooie kajaktocht gemaakt en met ’n RIB boat de fjorden in gegaan. Een andere groep heeft in Noorwegen ’n culturele rondleiding gehad en ’n prachtige tocht met de oudste trein van ’t land gemaakt. En voor de echte rally liefhebber is er op deze dagen vaak nog een extra route te rijden, dus voor ieder wat wils.

Tijdens de diverse rally’s hebben we veel lieve mensen leren kennen en daar zijn inmiddels ’n paar mooie vriendschappen uit ontstaan.Ook vinden wij de afwisseling leuk; overdag als één team samen ’n schitterende route rijden en daarnaast is er genoeg ruimte voor nieuwe en bijzondere kennismakingen.

Dus misschien tot ’n volgende rally!”

Pieter & Monique Bosman
Jensen Interceptor – 1975

“Toen we in 2021 op zoek waren naar een leuke oldtimervakantie, kwamen we bij Lex en Liesbeth uit. Na een super enthousiast eerste gesprek, boekten we onze eerste vakantie bij hen. Niet veel later vertrokken we naar Griekenland. Een reis die we nooit zullen vergeten! Prachtige ritten door wondermooie landschappen, geweldige hotels en een top begeleiding. 

Aangezien we kort daarna een tweede kindje kregen, zijn de langere buitenlandse reizen voorlopig even niet meer mogelijk. Maar ook de kortere reizen zijn top! In 2023 reden we de Tulpenrally en de Herfstrally mee. Ook hier is het concept hetzelfde: prachtige ritten in combinatie met zalige hotels en heerlijke diners.

Lieve Lex en Liesbeth: de begeleiding die jullie voorzien is tot in de puntjes verzorgd. En na al die gezellige avondjes aan de bar, is er een echte vriendschap ontstaan. Wij kunnen alvast niet wachten om jullie snel opnieuw te zien!”

Willem & Annelies Bulkmans
Mercedes 230SL – 1966

“Ons eerste buitenlandse trip met de oldtimer bracht ons in september 2019 naar Zuid-Engeland. Beetje spannend vonden we het wel toen we boekten. Op reis met 20 koppels waarvan je de meesten nog nooit ontmoet hebt. Mede dankzij de gastvrije ontvangst door Lex en Liesbeth op dag 1 voelden wij ons al heel snel thuis in deze groep gelijkgestemden. Iedereen houdt van auto’s, nieuwe plekjes ontdekken en van lekker eten en drinken op een unieke locatie en dat schept een band. Ondanks dat het Engelse weer niet altijd meewerkte hebben we genoten. We waren zo enthousiast, dat we daarna nog 5 trips hebben gemaakt met Wheels on Tour.

We hebben genoten van het prachtige Griekenland, waar het rond de 40 graden was en waar we aan het eind van de dag met z’n allen de zee of het zwembad opzochten voor een verfrissende duik en een lekker drankje. De Champagnestreek bracht ons prachtige Chateaus, mooie wijngaarden, leuke hotels en we ontmoetten er weer veel leuke mensen. We gingen het steeds leuker vinden en hebben daarna nog de Alpenroute, Toscane en Coast to Coast gereden. We hebben vrienden gemaakt en het blijft genieten. Lex zorgt ervoor dat we steeds de mooiste routes rijden en nieuwe plekjes ontdekken. Liesbeth weet er met haar glimlach en gastvrijheid voor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Waar we ook zijn, vullen zij elkaar perfect aan. Tel daar een kofferteam en ervaren monteurs bij op en je weet dat het je aan niets ontbreekt.

Kortom wij als autoliefhebbers en levensgenieters voelen ons thuis bij Wheels on Tour. De volgende reizen zijn alweer gepland!! Om te beginnen gaan we in juni lekker toeren in Kroatië en in september mee naar Normandië.”

Ben & Els Schot
Ford Cobra – 1965

“Wij reden Toscane in 2023 mee met Lex en Liesbeth. Dit was de 2de keer (1ste was een zalig weekend door Nederland, tijdens corona).  We waren alweer verbaasd over hoe goed alles in elkaar zat, hoe perfect het georganiseerd was. Vanaf het afleveren van de wagens tot het vertrek terug naar de luchthaven. Tot in de puntjes wordt alles geregeld met heel veel enthousiasme zodat wij als deelnemers ons nergens zorgen over hoeven te maken. Ook de technische assistentie, de mannen die voor onze bagage zorgden, ze waren allemaal top! Heel leuke deelnemers waar we heel veel plezier mee beleefden.  Steeds tophotels met fantastische diners.  Met zorg uitgezette routes langs adembenemende wegen met af en toe een leuk wedstrijdje. Lunches op de meest mooie plaatsen. Een échte aanrader!”

Tom Maïs & Katleen Caerels
Jaguar C-Type – 1962

“Xandra en ik werden tijdens een rally op Sardinië door medereizigers getipt, dat als we rally’s rijden leuk vinden, we toch zeker een keer voor Wheels on Tour van Lex en Liesbeth moesten inschrijven; altijd mooie routes naar nog mooiere locaties en een perfecte organisatie in de personen van Lex en Liesbeth, maar ook de technische staf en kofferservice geven je het beste comfort.

De eerste Rally met Lex en Liesbeth van Bilbao naar Porto in 2022 gaf ons meteen een goed gevoel. Nog voordat de auto op transport ging, heb ik ervaren hoe geweldig hun betrokkenheid is; een dag voor transport wilde ik de auto starten en brak de sleutel in het contactslot af. De auto moest de volgende dag op transport en ik wist niet hoe dit op zo’n korte termijn op te lossen. Ik belde Lex op om te zeggen dat ik dit probleem had en dat ik niet op tijd zou zijn voor het transport. Lex reageerde kort: “wij gaan dit oplossen”. Via internet een nieuw contactslot gekocht. Lex heeft het in Amersfoort opgehaald en kwam mijn auto met een autoambulance vanuit Waalwijk ophalen en heeft ’s avonds het contactslot verwisseld en de auto zelf naar het transport gereden. Dit was eenzame klasse. Dit noem je ontzorgen!

De eerste reis was van eenzelfde niveau: top hotels, toporganisatie en fijne en gezellige medereizigers. Alles was tot in de puntjes geregeld en we werden zo ontzorgd dat we alleen maar hoefden te genieten van de mooie routes, mooie hotels en het fijne gezelschap. Sindsdien hebben we nog een aantal mooie reizen meegemaakt, zoals van Bilbao naar Saint Tropez en door de Toscane. De tour door Toscane was werkelijk adembenemend mooi en de hotels fantastisch.

Elke reis met Lex en Liesbeth is als een warm bad. Inmiddels hebben we al veel vrienden gemaakt want je ziet iedereen weer bij de volgende tour. Het blijft namelijk nooit bij een keer. In april 2024 weer en dan naar Sicilië. Het belooft weer een onvergetelijke ervaring te worden. En dat komt met name door de goede voorbereiding door Lex en Liesbeth: het zoeken naar de juiste routes en het vinden van de beste hotels, waarbij niets aan de toeval wordt overgelaten. 

Als je van touren in een klassieker houdt en van mooie routes in Europa, dan is Wheels on Tour dé organisatie waarmee je de mooiste reizen kunt maken.”

Thomas & Xandra Kuhl
Fiat 124 Spider – 1976

“Als je regelmatig reist in luxe, dan is een van de onderdelen waar je een glimlach van krijgt; ‘aandacht en persoonlijke service’. Dat verwacht je minder van een rally zoals Wheels on Tour ze organiseert. Het tegendeel is waar. Wij reizen af en toe ‘lekker luxe’, maar met Wheels on Tour is het echt persoonlijker en krijg je de aandacht die je wil. Zelfs meer dan dat. Het zit ‘m vooral in de kleine dingen, de kwaliteit en het oog voor detail. Het is echt onvoorstelbaar. Daar kunnen de reisbureaus voor luxe reizen echt nog iets van leren. 

Net zo belangrijk is natuurlijk waar het om draait; de rally’s. Adembenemend goed! De routes, de stops, de opdrachten, de vergezichten, de kleine weggetjes etc. etc. Wat ook opvalt is dat je telkens mensen die je al een keer eerder getroffen hebt tijdens een rally weer terugziet en ook hun enthousiasme hoort. Dus wij zijn niet de enige.”

Angelique en Dirk Bosman
Porsche 911

Wij zouden Wheels on Tour van harte aanraden voor diegene die een avontuur wil meemaken, van mooie Oldtimers houdt, daar graag mee wil rijden en nieuwe mensen wil ontmoeten. Daarnaast wil je mooie omgevingen zien en je vooral nergens druk om maken omdat alles perfect geregeld is.

Hoe zijn wij met Wheels on Tours in aanraking gekomen? John is Oldtimer liefhebber en kwam zo bij Lex Classics binnen en heeft daar een mooie Jaguar XK 140 gekocht. Lex, zo sympathiek als hij is, vertelde enthousiast over de reis die ze zouden gaan maken naar Noorwegen. Mijn eerste gevoel was: “Leuk hoor, maar tussen al die vreemde mensen gaan wij echt niet passen!” We genoten van ritjes rondom huis en deze reis liet John maar niet los. Het kwam mij te oren dat er nog maar één plaats vrij was en ineens lag de folder op tafel. Lang verhaal kort, we hebben een geweldige reis gehad! Echt genoten, gelachen, ontzettend veel gezien, perfect geregeld en zeker niet onbelangrijk wat een leuke “gewone mensen “. Ondertussen hebben we de mooiste reizen gemaakt met Lex en Liesbeth. Het begon dus met Noorwegen, daarna Zuid-Frankrijk, Wenen – Budapest, Schotland, Noord-Spanje en Engeland.

Liesbeth denkt aan de kleinste details en regelt alles, daarnaast heeft ze ook een luisterend oor wat ik super vind.  Wat ik bijna vergeet is dat onze koffers worden gereden door een koffer bus dus je hoeft zelf niet te sjouwen! Er rijdt een service wagen mee voor eventuele pech onderweg, perfect dus! Wat wil je nog meer al je een heerlijk onbezorgde reis wil maken met je Oldtimer! We hopen nog zeker heel veel reizen met Wheels on Tour te maken. 

Monique en John Holl
Jaguar XK140

In 2019 zijn we met Liesbeth en Lex meegegaan naar Bilbao-Porto. Een mooie trip en zeker, omdat ik in 2014 als pelgrim naar Santiago ben gelopen, een tocht langs mooie herinneringen. De organisatie was opmerkelijk compleet, mooi rally-boek (met super landschap trajecten), perfecte hotels (vooral Paradores) en leuk gezelschap. Ik was nog nooit met een groepsreis mee geweest, maar deze trip heeft ons geprikkeld om dat groeps-vooroordeel opzij te zetten. We hadden ingeschreven voor de mei-trip naar Griekenland (helaas door Corona gecanceld) en staan nog ingeschreven voor Austria. Wij vinden de organisatie van Lex en Liesbeth een echte aanrader voor ”Classic-cabrio” liefhebbers. 

Marianne en Ronald Lancee
Triumph TR4

“Waarom hebben jullie uiteindelijk gekozen voor Wheels on Tour! Dat was de vraag van Lex en Liesbeth aan ons. Wij doen al vele jaren mee aan diverse rally- en roadtrips door heel Europa. In de afgelopen 10 jaar zijn we met meerdere organisaties weg geweest, en kunnen daardoor een goede vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders.

Wat spreekt ons nu zo aan bij de reizen van Lex en Liesbeth van Wheels on Tour.
Ze hebben een uitgebreid begeleidingsteam wat bestaat uit een service wagen voor eventuele technische ondersteuning, een bagage wagen voor vervoer van je bagage van hotel naar hotel. Erg comfortabel, en zéér handig voor de wat kleinere sportauto’s met weinig bagageruimte. Naast de goede zorgen van Lex en Liesbeth voor al hun gasten van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn ook alle andere begeleiders zéér begaan met de gasten. Je overnacht meestal in 5 sterren hotels op veelal prachtige locaties. Diner & wijnarrangement evenals de lunches laten niets te wensen over. Regelmatig zijn er op de dag keuzemogelijkheden, wil je een excursie doen? Houd je van het rijden en maak je liever nog een extra lus, of wil je ’s middags eerder op de eindbestemming zijn omdat je het leuke stadje wil bezichtigen? Het kan allemaal, en geeft je een grote mate van vrijheid, zonder de rally druk! Vanzelfsprekend ontbreekt het niet aan de gezellige dagelijkse einde middag borrel, lekker informeel met z’n allen de reisdag nog eens doornemen alvorens eenieder zich klaar maakt voor diner en avond…….

Wat het rijden betreft, niet onbelangrijk voor ons petrolheads, krijgt eenieder een overduidelijk roadbook met super gedetailleerde reisbeschrijving. De route wordt gereden volgens het bolletje pijltje systeem, wat een stuk eenvoudiger is dan het zelf uitzetten van de route via de kortste weg. Dit geeft de “kaartlezer” dan ook meer de gelegenheid, net als de bestuurder, te genieten van de prachtige dagelijkse routes en natuurschoon. Lex en Liesbeth en hun team, verzorgen onderweg ook vaak nog een regelmatigheidstest waarbij je over een x aantal kilometers een gemiddelde snelheid moet rijden. Op sommige delen van de route kun je ook een foto zoekopdracht tegen komen. Het is de organisatie vooral te doen om het spel element, en niet zozeer het wedstrijdelement. Onverwachts zie je ze ook wel eens op een mooie locatie staan met een heerlijke bak koffie of thee, en lekkere koek! Het zijn deze ongedwongen momenten die de reizen van Wheels on Tour dat extra’s geven!

Houd je van een ongedwongen sfeer, mooie hotels en culinaire hoogstandjes, ben je niet geschikt voor het fanatiek rally spel, dan kun je je met een gerust hart inschrijven voor één van de vele mooie nieuw aangeboden arrangementen van Wheels on Tour, de keuze is reuze! Wij hebben ons in ieder geval alweer ingeschreven, en verheugen ons op weer een nieuwe reiservaring met Lex en Liesbeth.”

Monique en Jeroen Hoep
Porsche 911

“Het reizen met een oldtimer is altijd een avontuur met een romantisch tintje en misschien ook met een beetje jeugdsentiment. Als je dan de mogelijkheid geboden wordt door dat met een stel mensen de doen die dezelfde passie delen is dit heel bijzonder. Zeker bijzonder als de organisatie dit ook deelt en deze reizen dan ook met hart en ziel organiseren! Liesbeth en Lex weten dit perfect te doen.

Speciaal bij hun is de keuze van hun bestemmingen met natuurlijk daarbij horende routes en authentieke verblijven. Wij zelf hebben dit mogen ervaren met reizen naar Schotland en Spanje. Inmiddels hebben wij ingeschreven voor de reis naar Oostenrijk en hebben een optie op Noorwegen. Zeker willen wij hier ook vermelden, de mensen die hun hierbij ondersteunen om e.e.a.in goede banen te leiden. Te denken aan de verschillende monteurs en Hans & Mies die meestal meegaan als bagageteam.

Wij hebben aan deze reizen een warm gevoel en nieuwe kennissen overgehouden. Zeker als we terugkijken in de prachtige fotoboeken die zij na elke reis samenstellen en aan eenieder versturen.

Cora en Louis Roukens
Austin Healey MKII

Wij kennen Liesbeth en Lex al verschillende jaren. Bij Lex heb ik al verschillende auto’s gekocht en verkocht en kwam nooit bedrogen uit. Sympathieke kerel met een hart voor zijn vak en met kennis van oldtimers. In de loop der jaren hebben we Liesbeth en Wheels On Tour leren kennen. Een al even sympathieke, goedlachse dame die telkens de totale tevredenheid van haar klanten nastreeft.

Vorig jaar hebben wij onze eerste grote rally met hen gereden. De Tour van IJsland. Jongens, wat een fantastische beleving is dat geworden! Prachtig en zeer correct roadbook, schitterende plekken bezocht, goed gezelschap, leuke hotels en prima gegeten en (soms te veel) gedronken. Een absolute aanrader en hopelijk doen we binnenkort weer een rally met hen “

Karin en Eric van Dyck
Porsche 911

Passie voor avontuur en klassieke (sport)auto’s

Het bezit van een klassieke auto is een absoluut genot. Voor de een is het een verzamelobject, voor de ander een actieve hobby.  Voor ons is het absoluut een actieve hobby. Het rijden met onze Triumph TR6 uit 1973 is gewoon een feest. Van korte ritjes op zonnige dagen met het gezin, tot het rijden van meerdere klassieke rally’s. Daarnaast is het voor ons ook een prachtige manier om samen eropuit te gaan, zeker gezien onze opgroeiende pubers…!! Vandaar dat wij vanaf het begin zeer geïnteresseerd waren in het reis-concept van Lex en Liesbeth van Wheels on Tour. 

Onze deelname aan Wheels on Tour goes Scotland in 2018 en Wheels on Tour goes Spain in 2019 waren fantastische ervaringen. Prachtige routes door nog mooiere gebieden, super hotels, mooie lunch- en diner locaties en dat alles perfect georganiseerd zonder ook maar één moment zorgen te maken over wat dan ook. Het team van Wheels on Tour laat niets aan het toeval over, alles is tot in de puntjes geregeld. Professioneel transport van je klassieke auto, technische ondersteuning gedurende de gehele rit en bagage auto voor de koffers waarbij je elke dag de koffers al netjes op je hotelkamers zult aantreffen. Je waant je gedurende de hele trip in een onafgebroken moment van heerlijke luxe, gezelligheid en ontspanning.

Dit jaar gaan wij ook graag weer mee. Een nieuw avontuur – Wheels on Tour goes Greece. 

Het zal overduidelijk zijn dat wij Wheels on Tour dan ook aan eenieder kunnen aanraden. Je bent tenslotte trots op je klassieker en je zoekt een manier om er zorgeloos mee op avontuur te gaan.

Karin en Ivo Dolk
Triumph TR6

Wij hebben de laatste jaren al heel wat binnen en buitenlandse trips in de wielen, altijd al goed. Echter vorig jaar kwamen we terecht bij Lex en Liesbeth, Schotland, al jaren een droom, en dat was het ook, het was TOP, niet alleen het land maar zeker ook de organisatie, van bij vertrek, fantastische organisatie, hotels, techniekers, bagage die op de kamer stond tot dagelijks entertainment, eten, drinken, plezier, zelfs voor aangepaste kleding werd soms gezorgd, de ene verassing na de andere werd uit de hoed getoverd door hen, dikke proficiat, jullie zijn de beste en mogen ons zeker op jullie volgende reizen verwachten, SIMPLY THE BEST!

Marleen Vanderveken en Rigo Meys
Porsche 911

Wij hebben al meerdere keren deelgenomen aan de fantastisch georganiseerde rally’s van Wheels on Tour. Het begint al met de voorbereiding, de kennismaking met de mede-rally-rijders en de lekker makende beeldshow. De reizen zelf: Frankrijk, Schotland, Spanje en Zuid-Engeland waren stuk voor stuk prima geregeld met veel oog voor detail, gastvrij, zorgzaam en betrokken bij iedereen. Prachtige routes en comfortabele hotels waar de koffer je op de kamer staat op te wachten.

Ook de technische ondersteuning is goed verzorgd en de contacten onder elkaar met de gesprekken over klassiekers zijn waardevol en, last but not least, het fotoboek ter herinnering! Kortom wij kijken met heel veel plezier terug op de gereden rally’s en hopen dat we weer snel kunnen vertrekken voor de volgende, Griekenland?

Jaap Ruijgrok en Marie-Sophie van Leeuwen
Triumph TR50

Met onze Jensen Interceptor uit 1975 hebben wij deelgenomen aan de Wheels on Tour rally’s Luxemburg (2018), Noord-Spanje en Engeland (2019). In oktober gaan we met Wheels on Tour naar Griekenland, waar we ook weer erg naar uitkijken.

Op reis met Wheels on Tour houdt in dat je helemaal “ontzorgd” wordt; alles is tot in detail uitstekend geregeld. Liesbeth en Lex weten je elke keer weer te verrassen met de meest bijzondere plekken om te overnachten, lunchen etc. en met adembenemend mooie routes.

Hans en Mies zorgen er steeds voor dat onze koffers op het volgende adres klaar staan op onze kamer, en Henk en Rob zorgen voor de technische ondersteuning (want ook een Jensen komt wel eens met pech langs de weg te staan…).Maar bovenal hebben wij tijdens deze rally’s veel leuke lieve mensen ontmoet, die het, net zoals wij, een feestje vinden om aan een Wheels on Tour rally mee te doen.

Monique en Pieter Bosman
Jensen Interceptor

De eerste trip die Lex en Liesbeth organiseerden bracht ons in Noorwegen. Voor ons het eerste grote avontuur met de E-type buiten Nederland. Het was een fantastische reis met prachtige natuur, fjorden, en zelfs elanden op de weg. De sfeer met de overige deelnemers was zo gezellig dat we besloten het jaar erop weer mee te gaan. Die reis bracht ons naar Sardinië. Omdat dit ook weer zo’n bijzondere reis was, met prachtige vergezichten, leuke rallymomenten, opnieuw supergezellige contacten, kregen wij snel alweer opnieuw zin in een volgende reis.

Dit heeft erin geresulteerd dat we met Lex en Liesbeth inmiddels Luxemburg, Zuid-Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Hongarije, Schotland, Engeland, Duitsland, en zelfs IJsland onveilig hebben gemaakt met onze bolide. Steeds wisten en weten zij ons te verrassen met bijzondere tochten door prachtige natuurgebieden, spannende (foto)opdrachten tijdens de rally, prachtige (vijfsterren) hotels, heerlijke diners en lunches op fantastische plekken. Ook worden er momenten ingebouwd tijdens de reis waarin je ook eens (facultatief) een dagje iets anders kunt doen, bijvoorbeeld een mooie stad te verkennen, zoals in ons geval bijvoorbeeld Wenen, Porto, Pisa en ook een kasteel in Engeland. En voor ondergetekende zelfs een paardrijrit in IJsland op een echte IJslander.

Ook word je ontzorgd met het sjouwen van je koffers, want Mies en Hans zorgen ervoor dat na iedere dag je koffer alweer klaar staat in je hotelkamer. Heel comfortabel. Je komt aan na een prachtige rit en meestal drinken we dan een glaasje wijn of een borreltje, voordat we s’ avonds weer aanschuiven aan tafel om culinair verwend te worden. Kortom deze herinneringen zijn onvergetelijk. Daarnaast hebben we ook fijne vriendschappen opgebouwd en hopen ook steeds weer dat iedereen gezellig meegaat. Ook als je nieuw bent word je meteen opgenomen in de groep. We kijken daarom met smart uit naar onze reis naar Griekenland, die ons zal voeren langs oude cultuur en prachtige stranden, maar die vanwege de coronacrisis is uitgesteld naar later dit jaar. Een aanrader voor iedereen om een reis mee te maken met deze lieve bijzondere creatieve mensen, Lex en Liesbeth. Zij maken van de rally echt een feestje!

Petra en Emil Voorhorst
Jaguar E-type

Wij kijken met heel veel plezier terug op onze roadtrip door Zuid Engeland in september 2019. Beetje spannend vonden we het wel toen we boekten, op reis met 20 koppels waarvan je de meesten nog nooit ontmoet hebt. Mede dankzij de gastvrije ontvangst door Lex en Liesbeth op dag 1 in Brugge voelden wij ons al heel snel thuis in deze groep gelijkgestemden. Iedereen houdt van auto’s, nieuwe plekjes ontdekken, van lekker eten en drinken op een unieke locatie en dat schept een band. Vanaf dag 2 reden we met onze AC Cobra door de prachtige natuur van Zuid-Engeland.

Ondanks dat het Engelse weer niet altijd meewerkte hebben we genoten van het rijden over kleine landweggetjes, door pittoreske dorpjes en langs de kust met mooie witte kliffen.  ’s Middags lunchen op eigen gelegenheid in een unieke Engelse Pub of aansluiten bij de groep voor een uitgebreide Hightea. En dan aan het eind van de rit weer een spannend moment, waar slapen we vannacht en hoe is het eten vanavond. En echt…elke keer weer, blij verrast. Lex en Liesbeth hebben hier een goeie neus voor. De ene keer slaap je in een oud landhuis midden in de bossen en dan weer in een mooi wit badhotel met uitzicht op zee. Dan is het tijd voor gezelligheid, een drankje aan de bar of op het terras en een heerlijk diner met een bijpassend wijnarrangement. Van begin tot het eind genieten dus. En super geregeld, je hoeft zelf nergens aan te denken, er wordt zelfs voor je bagage gezorgd en sta je met pech dan schieten de meereizende monteurs meteen te hulp.  

Liesbeth en Lex zijn van begin tot het eind enorm betrokken, lief en attent en bieden hulp waar nodig. Ze vullen elkaar perfect aan, waardoor je alleen hoeft te genieten. Kortom ben je autoliefhebber en levensgenieter ga dan op reis met Wheels in Tour.

Els van der Have en Ben Schot
AC Cobra

Karen en ik hebben nu al zo’n 5 roadtrips gemaakt met Liesbeth en Lex. Steeds weer zijn wij onder de indruk hoe zij lekker en leuk rijden weten te combineren met precies het juiste niveau hotels op perfecte en vaak unieke locaties. Ook zorgen zijn voor een prettige verbinding tussen de deelnemers volgens het principe dat iedereen er zijn eigen invulling aan kan geven. Wij denken dat dit type roadtrips ook erg zal passen in de nieuwe tijden die over ons heen gaan komen. Het lijkt wel het herontdekken van ons eigen continent in de vrijheid van je eigen vervoer. Wat is nu leuker dan hiervoor een mooie klassieker te gebruiken die ook nog stamt uit de tijd van het oorspronkelijk ontdekken door toeristen van het fraaie Europa. Dus voorlopig maar eens dichter bij huis.

Karen Leurs en Frits Aarts
BMW CS 3.0

Het is heerlijk cruisen met oldtimers langs rustige wegen in mooie landschappen. Na een leuke dag oldtimer-genieten met een knap uitgestippeld roadbook finish je ’s avonds op charmevolle locaties. We dineren met een fijne, beperkte groep mensen die dezelfde liefde of passie delen voor schoons uit het verleden…zalig is dat!!! Op en top-organisatie van de supersympathieke Liesbeth & Lex!

Vele mooie momenten beleefd, mooie herinneringen!

Inge Debeuckeleer en Dirk Hendriks
Jaguar E-type