Wheels on Tour goes

Spain

Reisverslag 1 t/m 10 mei 2019

Previous slide
Next slide
Logo spain 2019 b wheels on tour

"Deze reis was geweldig goed georganiseerd. Zowel de mooie tochten, als de hotels en de persoonlijke aandacht van de organisatie. We hebben enorm genoten en ons zullen zeker weer voor een volgende reis aanmelden."

"Wheels on Tour levert een compleet pakket en staat garant voor een geheel verzorgde trip met je klassieker."

"Betrokkenheid, enthousiasme, oog voor detail en 100% oog voor de deelnemers."

"Zeer goede keus van land en landschappen, de prachtige en spannende route, de uniek gelegen hotels, zeer verzorgde diners met mooie wijnarrangementen en verrassende lunches."

"Originaliteit en afwisseling staan voorop bij de organisatie."

"Perfect georganiseerde roadtrip over fabelachtige routes tussen de verschillende luxehotels."

Previous
Next

Deze fantastische roadtrip hebben we gereden met 31 equipes en was een verrassende route van Bilbao naar Porto. Bij aankomst op het vliegveld in Bilbao stonden alle deelnemers te popelen om in hun klassieker te stappen. Diezelfde middag zijn we via de kust naar San Sebastian gereden, door gezellige Spaanse dorpjes en met waanzinnig uitzicht over de Golf van Biskaje. Ons hotel ligt bovenop de Monte Igueldo en met panoramisch uitzicht over de baai van San Sebastian. Onze route neemt ons mee door groene valleien en over hoge bergpassen naar La Rioja, de grootste wijnstreek van Spanje. We rijden weer richting de kust en komen door Ebro Canyon wat wordt gekenmerkt door een opvallende rode steen en vele richels en rotsformaties. We overnachten in een hotel op het strand waar iedereen wakker wordt met uitzicht op zee.

Op zaterdag doorkruisen we het indrukwekkende park “Picos de Europa”, 1 van de mooiste natuurgebieden van Europa met hoge bergtoppen, kliffen en rotswanden. We overnachten midden in het gebergte op 1070 mtr. omringd door bossen en bergen met een schilderachtig uitzicht. We rijden verder over verlaten wegen richting het westen, stijgen van 500 naar 1600 meter en rijden door vervallen boerendorpjes. Na een aantal overnachtingen in schitterende Paradores komen we op maandag aan in Santiago de Compostella. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om met 31 klassiekers te finishen op het centrale plein voor de kathedraal. Hier overnachten we in het centrum en heeft iedereen de tijd om de volgende dag de stad te bezoeken of een extra route te rijden.

We verlaten de stad op woensdag om terug naar de kust te rijden, ons laatste hotel is wederom een Parador en staat aan het einde van een schiereiland midden in zee. In dit traditionele Gallische herenhuis zien we onze laatste Spaanse zonsondergang voordat we dag erna naar Porto vertrekken. Hier slapen we in het centrum en sluiten we deze geweldige roadtrip af met een feestelijk diner bij “Vinum at Grahams”, een bekend Porthuis en restaurant. 

Deze reis werd gewaardeerd met een 9,1
4.7/5