Previous slide
Next slide

Hoe werken wij?

Roadbooks

Het is voor zowel ervaren als minder ervaren teams geschikt om met ons mee te rijden. Onze roadbooks zijn merendeel in bol-pijl uitgewerkt, hetgeen zeer begrijpelijk is voor alle niveaus en de route omschrijvingen worden daarnaast nog ondersteund met duidelijke landkaarten. Op sommige delen van de route rijden we de kortste route van punt naar punt op landkaart. Daarnaast werken we met recoverypoints onderweg, dus mocht je de route kwijtraken, dan kun je deze gemakkelijk weer oppakken en op het roadbook weer verder rijden. Naast dit roadbook ontvangen alle equipes een duidelijke reisbeschrijving waarin we van dag tot dag informatie geven inclusief tijdschema’s, adressen en culturele highlights.

De Routes

De dagelijkse routes liggen tussen de 200 en 300 km per dag, we vertrekken rond 09:00 en komen tegen 16:00 weer bij het volgende hotel aan. Er is voldoende tijd voor ontspanning voordat we aan het gezamenlijk diner beginnen. Op sommige dagen is er zelfs een keuze tussen een lange en korte route zodat er meer tijd is voor vrije tijd als daar behoefte aan is. Voor de equipes die houden van een beetje uitdaging, zijn er op de route ook regularities en diverse proefjes georganiseerd. Deelname hieraan is vrijblijvend, maar er zijn prachtige prijzen te winnen en natuurlijk eeuwige roem.

Wat mag u van ons verwachten?

Voorafgaand aan iedere roadtrip organiseren wij een bijeenkomst voor alle deelnemers. Hier geven wij een duidelijke presentatie van dag tot dag, informeren jullie over belangrijke details en checken nogmaals alle persoonlijke gegevens. Afsluitend is er een gezellige borrel om alvast iedereen te ontmoeten en de voorpret te vergroten.

Belangrijk is natuurlijk dat alle auto’s goed gecheckt zijn, zodat ze goed voorbereid deze rit kunnen maken. Wij bieden daarom de mogelijkheid om een aantal weken voor vertrek kosteloos je klassieker technisch te laten keuren. Voor alle reizen langer dan een week krijgen alle deelnemers een mooi “Wheels on Tour” vestje of jasje, deze is voor iedere rit anders en afgestemd op de bestemming en weersomstandigheden.

How to get there?

Om te zorgen dat iedereen op tijd bij de start verschijnt organiseren wij collectief het transport van de auto’s. Voor aanvang van de roadtrip worden deze verzameld bij onze vaste transporteur en gaan dan veilig naar de startlocatie. Aan het einde van de reis worden de auto’s bij het laatste hotel geladen en weer zo snel mogelijk teruggebracht.

Daarnaast adviseren wij ook aan alle deelnemers de juiste route naar de startlocatie (per vliegtuig of auto), zo reizen we vrijwel altijd in groepsverband naar de start. Deze extra services dragen bij aan de totaal beleving dat Wheels on Tour alles regelt van begin tot eind.

Extra service

Tijdens de roadtrip rijdt er altijd een technisch team mee ter ondersteuning en bij reizen langer dan een week bieden wij de service van een bagagewagen. Alle deelnemers mogen een koffer van max. 20 kg. pp. meenemen en ons bagageteam zorgt iedere avond dat de koffers bij aankomst op de hotelkamer staan. Wheels on Tour reist altijd mee ter begeleiding om gedurende de roadtrip klaar te staan voor de deelnemende equipes. Na afloop van de reis ontvangen jullie een prachtig fotoboek vol herinneringen aan een onvergetelijk avontuur.

Diner & drinks

Voor ons is gezelligheid en samenzijn een belangrijk onderdeel van de reizen. We dineren iedere avond aan grote tafels zodat iedereen voldoende kans heeft om alle deelnemers te leren kennen. De 3 of 4-gangen menu’s worden zorgvuldig samengesteld en we kiezen altijd voor lokale specialiteiten en streekgerechten. We houden uiteraard rekening met allergieën en dieetwensen en spreken dit van tevoren met alle deelnemers door. Alle diners zijn inclusief wijnarrangement en zijn inbegrepen in de reissom. Op langere reizen is er één avond geen gezamenlijk diner en kan je op eigen gelegenheid dineren in een restaurant naar eigen keuze. Verder organiseren we onderweg diverse lunches op bijzondere locaties en verrassende koffiestops.